MENU
MENU

Project Amsterdam Amstelwijck

Vraagstelling

De woning had een aantal vaste gegevens waar we niet omheen konden.  De puien en de positie van de standleidingen stonden vast. In samenspraak heeft Straight Interior Design een indeling ontworpen waarbij het gezinsleven als uitgangspositie is genomen. De woning heeft een ruime entree gekregen met daarin de opgang naar de slaapetage. De trap is ook door ons ontworpen en op maatgemaakt en heeft halverwege een bordes. Langs de traptreden zit verlichting die de treden uitlicht. Vanuit de hal komen we via een metalen taatsdeur in de keuken. Vanuit de keuken gaat eenzelfde metalen deur naar de studeerkamer. In de keuken links is een technische ruimte en wat inbouw apparatuur weggewerkt in een eiken panelen wand. In het midden van de ruimte is een kookeiland geplaatst met tegen de wand het spoelgedeelte. De werkbladen hebben verschillende dikt, om zodoende een speels effect in een strakke omgeving af te dwingen. De vloer op de gehele begane grond is een gietvloer, wat weer prachtig aansluit op de gekozen materialen. Vanuit de keuken komt men dan in de woonkamer waar aan de ene zijde een zitgedeelte is en de andere zijde een grote familietafel. Voor de hele woning geldt een uitgekiend subtiel verlichtingsplan. Op de slaapetage hebben we vier slaapkamers en twee badkamers ontworpen. Vanuit de trap komt men op een royale overloop terecht  van waaruit  je toegang heb tot alle ruimten. In alle slaapkamers en ook op de overloop hebben we kastenwanden ontworpen die van vloer tot plafond lopen om een zo hoog mogelijk opberg rendement te behalen.  In de badkamers hebben we gewerkt met grote tegels en marmeren panelen waarvan de aders doorlopen van het ene paneel naar de andere, “Bookmatch”.

Wat het huis zo bijzonder maakt, afgezien van het hoge afwerkingsniveau is beleving van ruimte, het gevoel van harmonie en de speelse afwisseling van de ruimten.

Resultaat

Straight Interior Design heeft alles ontworpen, qua indeling, locatie stroompunten tot en met de kasten en het geheel begeleid tijdens de bouw en erna. De opdrachtgever is zeer tevreden en blij met het resultaat.

Straight Interior Design is trots dat wij dit hebben mogen maken.

Switch The Language