MENU
MENU

Project Amsterdam IJburg

Vraagstelling

Stem de woning helemaal af op de wens van de opdrachtgever voor alle vier de etages, met de nadruk op het creëren van een heerlijke woonkeuken en zitkamer. De sfeer die het moet uitademen is er één van licht en modern, maar geen museum.

Bestaande situatie

De woning is van ca. 2005 en had een laag afwerkingsniveau.

Begane grond– De entree erg benauwd, zeker gezien de grote van de woning. De keuken idem dito, benauwd en tevens donker omdat deze zich diep in de woning bevond. Aan de achterzijde bevindt zich de tuin met toegang d.m.v. een schuifpui.

1e etage- Dit is de woonkamer-etage. Omdat de trap in het midden omhoog komt in deze ruimte en zich voor de trap een halletje bevond, heb je een automatische opdeling van een voor- en achterkamer. Tegenover de deur, vanuit de hal op de overstaande muur is de standleiding van de badkamers op de 2e en 3e etage. De vorige bewoners hadden hieromheen een boekenkast gemaakt met als gevolg dat er een grote verkeersruimte midden in de woonkamer ontstaat met een opdeling van voor- en achterkamer die op zichzelf weer redelijk klein zijn. Vraag opdrachtgever was om hier een fijne grote familie ruimte van te maken.

2e etage- Overloop, 2 grote slaapkamers en badkamer. Vraag opdrachtgever om van de slaapkamer aan de voorzijde een masterslaapkamer te maken met inloopkast en de andere slaapkamer een kinderkamer.

3e etage- Overloop, 2 grote slaapkamers, badkamer en technische ruimte. Vraag opdrachtgever was om van een van deze slaapkamers een studeerkamer te maken. Op het dak bevindt zich een prachtig dakterras met uitzicht over Amsterdam.

Ontwerp / realisatie

Begane grond. Hier hebben we de complete indeling gewijzigd. De berging bij de trap is teruggebracht tot echt een ruimte onder de trap. De grote berging is opgeschoven zodat de hal een fijne ruime entree werd, zoals je mag verwachtte bij huizen met de afmetingen zoals deze. De oppervlakte van de grote berging bleef met deze wijziging praktisch gelijk. Hierdoor schoof de  keukenruimte meer op naar de achterzijde van de woning, zodat de keuken in het daglicht kwam te staan en weer heel prettig is. De keuken is zo ontworpen dat  het een geheel vormt met de ruimte waarin hij staat en de entree.  Alle deuren in de hele woning hebben we vervangen van opdekdeuren in metalen kozijnen met bovenlichten, naar stompe deuren in houtenkozijnen. Op alle verdiepingen zijn de muren en de plafonds gestuukt . Voor het uitvoeren van het verlichtingsplan hebben we het plafond verlaagd zodat de armaturen erin verzonken konden worden.  De vloer is een gietvloer geworden die over de begane grond ligt, dus ook in de berging en toilet. De kleurstelling voor de muren en plafonds voor de hele woning hoofdzakelijk wit. De kozijnen zijn in een passende kleur geverfd.

1e etage. Hier hebben we de hal weggehaald en voor de trap schuifdeuren terug geplaatst, waardoor er één grote ruimte ontstaat. Aan de overzijde van de trap  hebben we een haard ontworpen met daarin weggewerkt de standleidingen van de badkamers. De haard is een gelhaard. Deze heeft geen afvoer nodig naar buiten, zodat de badkamers erboven intact kon blijven. De ombouw van de haard is basalt en de haard zelf hebben we een kleur gegeven om de ruimte te breken. De vloer is van eikenhout met een visgraat motief.  In de ruimte hebben we een grote loungebank gezet wat de ruimte mooi bind.  Aan de achterzijde voor de vide is een tafel geplaatst waar je heerlijk aan kan werken.  Geheel aangekleed met gordijnen en passend vloerkleed.

2e etage. Op deze etage is een mooie eikenhouten vloer gelegd, rechte delen. In de slaapkamer aan de voorzijde is een inloopkast gecreëerd,  hiervoor is de slaapkamerdeur verplaatst. Vanuit het bed gezien hebben we een kastenwand gecreëerd met daarin de deur naar de hal en de deur naar de inloopkast.  Vanuit de slaapkamer oogt het dus als een hele wand met kasten. De slaapkamer achter hebben we een kleur gegeven, voor de kinderenkamer en voor de hele verdieping geldt dat we deze gestoffeerd hebben.

3e etage. Vloer is gelijk aan de vloer op de 2e etage. Slaapkamer voor is een kamer geworden met een heerlijke werkplek en achter nog een grote slaapkamer. Het geheel is ook weer mooi gestoffeerd.

Resultaat

Opdrachtgever is erg blij, zowel over het resultaat als over de creatieve inbreng en de begeleiding van het totale project.

Switch The Language