MENU
MENU

Project Berkel & Rodenrijs

Vraagstelling

Het betreft hier een grote ruime zolder van een fijn familiehuis waarvan de opdrachtgevers graag de zolder wilden opdelen in twee kinderslaapkamers, een badkamer plus een overloop waar ruimte is om te strijken en wasgoed te drogen.  Tevens is er op de zolder een technische ruimte waarin naast de verwarmingsketel de wasmachine en droger staan. (Zie bijgevoegde tekening van de zolder zoals die was) Bovendien moesten we rekening houden met de vlizo trap die toegang geeft tot een kleine zolder.

Bestaande situatie

De uitdaging zat hem in het feit om de ruimte zo te ontwerpen zodat ze aantrekkelijk en ruim genoeg zijn voor de desbetreffende functie en de beide slaapkamers voldoende daglicht binnen krijgen. Aan de voorzijde van de woning is een raam wat meegenomen is in de architectuur van de woning. Aan de achterzijde was reeds een dakkapel.

Ontwerp

Om voldoende daglicht in de slaapkamer aan de voorzijde te krijgen hebben we gewerkt met een gebogen muur waardoor we het licht van het raam aan de voorzijde konden pakken. Tussen de overloop en de slaapkamer aan de voorzijde hebben we een raam geplaatst zodat je ook daglicht op de overloop hebt. Omdat het raam aan de voorzijde kleiner is dat het raam aan de achterzijde van de dakkapel en je aan de achterzijde dus veel meer daglicht hebt, hebben we tussen de beide slaapkamers nog een bovenlicht gemaakt waardoor je in de voorste slaapkamer dus van beide zijden daglicht hebt.

Naast de technische ruimte hebben we een kleine badkamer gerealiseerd voor de kinderen.  Omdat de ruimte niet groot is was dit best een uitdaging. Ook was het een  puzzel om alle deuren op een volwassen manier op de overloop uit te laten komen.

Door sterke kleurcontrasten te gebruiken in de slaapkamers krijgen de kamers diepte en het maakt de ruimte duidelijker in beleving.

Realisatie

De mooie vloeiende lijnen, de grijze pvc vloer, het duidelijke kleurgebruik en de intelligente indeling van de zolder geeft de woning in zijn geheel een enorme “boost” in zowel waardestijging als in comfort.

Straight Interior Design heeft hiermee weer een prachtig project opgeleverd.

Switch The Language