MENU
MENU

Project Bleiswijk

Vraagstelling

Transformeer onze woning naar een moderne woning, afgestemd op onze wensen en begeleid ons in het maken van de juiste keuzes zodat kleuren, materialen en meubelen vloeiend in elkaar over gaan.

Bestaande situatie

De woning is een ruime semi vrijstaande woning van ongeveer 30 jaar oud. Na evenzoveel jaren bewoning, door meerdere eigenaren die hun eigen stempel op de woning gedrukt hebben was het tijd voor een grondige upgrading en dan met name de woonetage. De woonetage bestaat uit de entree met trap omhoog en naar beneden, een deur naar de keuken en een deur, met links daarvan een raam, naar de woonkamer en nog een deur naar het kantoor. De keuken was gedateerd en technisch aan zijn eind. De woonkamer had een schouw waar ooit een kachel had gestaan maar in onbruik geraakt is. Achter de woonkamer is een tv ruimte. Voor de woonkamer en achter de keuken is de eetkamer. De verschillende ruimtes staan open in verbinding met elkaar. De vloer bestond uit tegels vanuit de begin jaren negentig. Alle muren waren wit en het geheel samen met de bestaande meubelen gaf een onrustig beeld en gevoel.

Ontwerp

Na een intensief ontwerptraject zijn wij met het volgende gekomen.  Wij vonden dat de haard wel weer het centerpunt van de woonkamer mocht worden. Daarvoor hebben we een nieuwe haard ontworpen met daarin een gashaard die gemakkelijk op afstand te bedienen is, en bovendien een heel hoog rendement levert. Om het geheel te verbinden, woonkamer, eetkamer en keuken hebben wij koven geplaats in de nek van de muur met het plafond. Zie tekening..

Hierdoor krijg je een spannend plafond,er gebeurd iets. Je maakt de verbinding tussen de ruimten en je creëert direct de mogelijkheid om inbouw armaturen te plaatsen. De armaturen zijn randloos geplaatst wat een subtiel aanzicht geeft. De keuken hebben we vervangen en de hoge kasten in de muur geïntegreerd wat weer een rustig beeld geeft. De keuken is geleverd door Straight Interior Design en komt direct uit de fabriek in Italie. De binnenmuren hebben een sterke kleur gekregen en de buitenmuren een wit tint, dit om het contrast te zoeken. De donkere kleur in de rug en naar het licht toe de kleur wit. De donkere tint is Railings van Farrow and Ball. Dit is een zwart/antraciet tint met een blauwe base. Dit past weer prachtig bij de vloer die we gemaakt hebben. De vloer hebben we geëgaliseerd, vervolgens is hier egaline overheen gegaan waarna er een gietvloer is gemaakt, die ook doorgelegd is in de woonkamer. Het raam naast de deur naar de woonkamer is dichtgemaakt om een wand te creëren waarvoor we een bank kunnen plaatsen. De deur naar de woonkamer is vervangen door een metalen deur met glas, zodat de hal verlicht blijft met daglicht en het staal natuurlijk prachtig past bij de kleur Railings. De achterkamer is een tv ruimte. Om de tv ruimte toch enigszins te scheiden van de zitkamer hebben we hier een afscheiding gemaakt van metalen schuifdeuren. Gesloten geeft dit dezelfde geluidsreductie als een normale deur. Het prettige is, wanneer een deel van het gezin tv wil kijken en de anderen niet, de transparante wand je toch het gevoel van samenzijn geeft, terwijl je geen hinder van elkaar hebt. De totale inrichting is door ons begeleid. Al de materialen, meubelen, stoffen, raamdecoratie en verlichting ondersteunen elkaar daardoor en zoekt verbinding met elkaar waardoor je de harmonie in de ruimte ervaart en voelt.

Realisatie

Door de intensieve begeleiding van Straight Interior Design bij de uitvoering, en het maken van de talloze keuzes voor het complete interieur is klant buitengewoon enthousiast over het resultaat. Voor ons was het een hele fijne samenwerking.

Switch The Language