MENU
MENU

Project Spijkenisse

Vraagstelling

Het betreft een appartement helemaal bovenin een torenflat met een prachtig uitzicht over de Oude Maas, de Rotterdamse havens, de kust enz. De klant had zelf al meubels gekocht maar kreeg het niet gezellig. Primaire vraag was om sfeer te brengen in de woonkamer.

Bestaande situatie

De woonkamer en keuken is één ruimte. De woonkamer heeft aan twee zijden ramen van vloer tot plafond en één zijde de keuken. De entree zijde vanuit de hal heeft een blinde wand. Doordat  in het woongedeelte aan drie zijden van de woonkamer geen meubels kunnen worden geplaatst is het voor de inrichting een ingewikkelde ruimte. Waar zet je alles neer. De klant speelt piano en wilde deze graag in de woonkamer hebben. Maar eigenlijk was hier geen plaats voor. Doordat kleurstelling wit en grijs was gebeurde er qua beleving niets in de woning.

Ontwerp

Een goed ontwerp is in de kern éénvoudig, dat is onze stelling. Toen wij met de ruimte aan de gang gingen kwamen we met een éénvoudig te realiseren oplossing.  Door een wand midden in de ruimte te plaatsen en daardoor de zithoek van de eethoek te scheiden op een luchtige manier werd de ruimte opeens logisch en hadden we ruimte voor de tv en voor de piano. Eén wand hebben we sterk aangezet door het met een behang met een klassiek patroon te behangen. Dit behang hebben we doorgetrokken in de hal, waardoor deze een warmere uitstraling krijgt en een mooie verbinding met de woonkamer. De wanden achter de keuken waren wit. De keuken zelf is crème kleurig. De wanden achter de keuken hebben we een donkere tint gegeven waardoor je opeens zag hoe mooi de keuken is. De vloer was bestaand en hebben we niet veranderd. De wanden en het plafond zijn glad gestukt  en geschilderd. De wand in het midden van de kamer heeft de klant zelf geplaatst. Om het geheel af te maken hebben we voor een warme, gedragen gordijnen gekozen die ook goed het zonlicht dimmen.

Realisatie

De woonkamer heeft nu een mooie dynamiek. Bij binnenkomst overzie je niet direct de hele ruimte. De piano heeft nu zijn eigen ruimte en is geen sta in de weg meer. De woonkamer heeft nu ook een mooie eetkamer ruimte gekregen die afgescheiden is van de zithoek waardoor wanneer je aan de tafel iets aan het doen bent en de ander tv aan het kijken is je niet afgeleid wordt. Voor zowel de zithoek als de eetkamer ruimte geld dat het contact met de keuken 100% is.

Switch The Language