MENU
MENU

Werkwijze

Hieronder staat omschreven de werkwijze die wij aanhouden voor onze projecten. De samenwerking die wij met elkaar aangaan betekend voor ons, heldere afspraken maken met korte communicatie lijnen, waarbij budget en planning een centrale rol spelen.

Werkwijze1

Kennismaking

Bent u geïnteresseerd of overweegt u om het interieur van uw woonruimte of bedrijfsruimte te laten ontwerpen door Straight Interior Design, dan zouden we u graag eerst beter leren kennen:

  • om wat voor een ruimte gaat het?
  • wat zijn uw wensen en verwachtingen?
  • en wat kan Straight Interior Design allemaal voor u betekenen?

Afhankelijk van de opdracht werken wij met een vooraf overeengekomen honorarium of op uurbasis. Als alle uitgangspunten helder zijn en u een goed gevoel bij de beoogde samenwerking heeft gekregen, dan gaan we aan de slag.

Werkwijze2

Definiëren van de opdracht

In deze fase, die niet zo makkelijk is als het misschien wel lijkt, worden de wensen en verwachtingen gekneed tot een Programma van Eisen ( PvE ).
Hierin staan beschreven, zo letterlijk mogelijk, de functionele eisen die gesteld worden aan de nieuwe ruimte, de sfeer, de indeling, het gebruik en zo voort; u begrijpt: zo veel mogelijk gegevens. Sommige wensen/eisen lijken wellicht tegenstrijdig, maar toch dient het vermeld te worden.

Werkwijze3

Voorlopig Ontwerp (V.O.)

In deze fase worden de verschillende wensen/eisen verwerkt tot één of meerdere ontwerpen. In de ontwerpen wordt getracht alle wensen tot een samenhangend geheel te maken. Verschillende oplossingen worden geboden en aan u gepresenteerd door middel van plattegrond tekeningen met 3-D tekeningen.

Werkwijze4

Kostenraming op basis van V.O.

Hierin wordt een raming gemaakt van de kosten die zouden worden gemaakt indien u het Voorlopig Ontwerp daadwerkelijk zo zou laten uitvoeren. De schattingen worden gedaan op ervaring cijfers en zijn in de regel redelijk nauwkeurig. Dit is een moment waarbij u het Voorlopig Ontwerp kent en de kosten voor de uitvoering; u kunt nu aangeven of u hiermee verder wilt gaan.

Werkwijze5

Definitief Ontwerp (D.O.)

In de deze fase wordt het Voorlopig Ontwerp, al dan niet aangepast op basis van nieuwe inzichten, uitgewerkt tot een Definitief Ontwerp. De materialen worden aangeduid, het plan wordt verder uitgewerkt, de kleuren verder vastgelegd. Het plan is nu gereed om te worden uitgevoerd.

Werkwijze6

Offerte-/Aanbesteding

Nu worden de definitieve tekeningen voorgelegd aan uitvoerders, aannemers en/of onderaannemers voor het uitbrengen van offertes voor de uitvoering van de plannen. Er wordt een tijdschema gemaakt en, indien noodzakelijk, de bouwvergunning aangevraagd. Er worden winkels bezocht voor de definitieve keuzen van de meubels.
Als dit allemaal naar tevredenheid is kunnen de opdrachten gegund worden.

Werkwijze7

Uitvoering

De meest hectische fase van het hele proces. Afhankelijk van wat er daadwerkelijk moet gaan gebeuren kan het wellicht zo zijn dat u even ‘ergens anders’ moet gaan wonen. Soms volstaat het om een beetje in te schikken, maar het geeft even wat onrust. In deze fase is het wel belangrijk dat u op de hoogte blijft van de vorderingen. Is er een goede budgetbewaking? Worden de afspraken wel goed nagekomen?

Werkwijze8

Styling

Styling van uw woning maakt van het goed doordachte ontwerp met afgestemde kleuren, verlichting, meubels, etc, één warm geheel helemaal afgestemd op uw vraag van sfeer, emotie en beleving. Styling geeft uw woning net het extra wat het verdient en wat het maakt tot een Unique Interior.

Switch The Language

    Maak nu vrijblijvend een kennismakingsgesprek met een binnenhuisarchitect.

      Ik ga akkoord met de privacyvoorwaarden. Lees hier ons privacybeleid (*)