MENU
MENU

Project Driebergen

Vraagstelling

Collega in het vak vroeg mij een bedrijfskeuken te ontwerpen voor www.sfeervolleruimte.nl . Dit is een vergaderlocatie. De keuken dient voor het bereiden van de maaltijden voor de diverse groepen die deze ruimte afhuren.

Bestaande situatie

De keuken ruimte is gecreëerd in de voormalige “deel” van de boerderij. Voordat de keuken er kwam was dit één grote ruimte/ schuur. De gecreëerde keukenruimte had als handicap een bestaande eikenhouten drager voor het dak.

Ontwerp

We hebben de keuken zo ontworpen dat deze goed werkbaar is en die een leuke dynamiek heeft aansluitend op de stijl van de boerderij. Wij hebben gekozen voor een vrijstaande hoge kastenwand die in het midden naar voren komt en aan de bovenzijde wisselt in hoogte. Het spoelgedeelte en het kookgedeelte hebben we uit elkaar getrokken en op de tegenover elkaar staande wanden geplaatst. In het midden is een werkeiland geplaatst waarop met gemak de borden opgemaakt kunnen worden. Het geheel heeft een goede en werkzame dynamiek met als sculptuur de prachtige massief eiken staander in het midden van de keuken.

Realisatie

De keuken hebben we laten maken bij www.engelsekeukens.nl wat resulteerde in een hand gemaakte en geschilderde keuken. Het geheel heeft Straight Interior begeleid tot grote tevredenheid van de opdrachtgever.

Switch The Language