MENU
MENU

Project Wassenaar

Vraagstelling

Opdrachtgever wilde een met de hand op ambachtelijk wijze gemaakte nieuwe keuken in zijn woning. Opdrachtgever wilde een Engelse uitstraling dat goed bij de rest van de woning past.

Bestaande situatie

De bestaande keuken was uit ca. 1990 en was hard aan vervang toe. De vloer is van natuursteen. Opdrachtgever wilde deze vloer behouden.  De  keuken heeft een open verbinding naar de eetkamer. De eetkamer en de keuken hebben dezelfde vloer die overloopt van de ene naar de andere ruimte. Vanuit de keuken is er een deur naar de hal en een deur naar de bijkeuken. De keuken heeft een rozet aan het plafond midden in de keuken. De keuken heeft een fraaie haard. Het geheel deed wat smoezelig aan.

Ontwerp/ Realisatie

Voorwaarde in het ontwerp was een AGA gasfornuis,  een zwart granieten werkblad en het geheel moest wit worden. Dit werd het vertrekpunt. We hebben een harde kleur wit uitgezocht om de keuken een eigentijds gevoel te geven. Rond het fornuis  hebben we en prachtige schouw ontworpen en het geheel wat naar voren getrokken. Dit geeft een prettige dynamiek. Boven de schouw is een eiken balk geplaatst om de witte kleur wat te breken zodat keuken net even dat vriendelijke gevoel krijgt. Onder het raam is een dubbele keramische spoelbak geplaatst wat die zijde weer mooi breekt. De keuken
begint links met twee hoge kasten waarin de koelkasten zijn geplaatst. De kasten lopen van vloer tot plafond met tegen het plafond een kranslijst die in zijn geheel langs het plafond loopt in de keuken. Voor de keuken hebben we een werkeiland geplaatst waar je lekker aan kan zitten. Op de muren is een lambrisering geplaatst. De muren en de lambrisering zijn in dezelfde kleur geverfd als de keuken. Overigens is de keuken met de hand geverfd om een ambachtelijk gevoel op te roepen. De vloer is opnieuw gepolijst. Verlichting is in het plafond aangebracht daar waar nodig. Achter het fornuis zijn mooie handgebakken Marokkaanse tegeltjes geplaatst. De gehele compositie geeft een mooi rustig beeld.

Resultaat

De gehele compositie geeft een mooi rustig beeld wat ook duidelijk tot uitdrukking komt op de foto’s.

Switch The Language