MENU
MENU

Project Nesselande Rotterdam

Vraagstelling

Deze woning is ca. 15 jaar oud en toen ook ingericht. Het interieur had dus wel weer wat verzorging nodig. Het betreft hier de begane grond, het gedeelte waar het gezinsleven zich afspeelt. De vraag was om weer samenhang en sfeer in de ruimte te brengen.

Bestaande situatie

Het betreft hier een eengezinswoning. Het interieur was onrustig en de keuken obsolete.  De entree vertelde ook niet het goede verhaal.  Het geheel vroeg om een metamorfose.

Ontwerp

Voor het zitgedeelte hebben we als uitgangspunt de bestaande haard genomen. Belangrijk is dat het zitgedeelte centraal rond de haard is gegroepeerd. De haard was redelijk dominant en fors in de ruimte. Door de muur en de haard een donkere kleur te geven is dit effect helemaal weg en wordt de haard meer een natuurlijk geheel in de ruimte. De bestaande vloer, waren houten delen. Deze hebben we vervangen door een gietvloer, dit maakt het geheel een stuk lichter in beleving. Alle wanden en het plafond zijn gestukt. Het plafond bestaat uit delen waardoor je om de meter een richel hebt, door het plafond te stuken is dit nu mooi egaal. Dat gaf ook gelijk de mogelijkheid om de verlichtingspunten naar de juiste plek te plaats te brengen door de leidingen in te frezen in het plafond. Naderhand ging de stuc-laag er overheen en werd  alles weer mooi vlak.

De keuken is compleet op de schop gegaan. Het spoel en kookgedeelte stond daar waar we nu een hoge kastenwand gesitueerd hebben. Tevens hebben we een duidelijke scheiding gemaakt tussen keuken door middel van een strakke koof. Dit schept duidelijkheid en geeft rust aan de kamerzijde. Tussen de hoge kastenwand is een nis gecreëerd waar op je bijvoorbeeld een koffieapparaat kan plaatsen, etc.  Onder de nis een mooie wijnkast geïntegreerd. Het geheel, de nis met de wijnkast is het focuspunt van de keuken geworden. De kleur op de muren is prachtig in balans en verhoudt zich uitstekend tot de nieuwe meubelen en gordijnen, die ook met zorg zijn uitgezocht en afgestemd.  Alle meubelen, stoffen, verlichting etc. zijn in overleg en advies met  Straight-Interior Design aangeschaft.

Realisatie

Een prachtig familie huis met mooie kleuren, mooie meubelen en een sterke uitstraling waarmee de  opdrachtgever ontzettend blij is.

Switch The Language