MENU
MENU

Project Hillegersberg Rotterdam

Vraagstelling

De opdrachtgever had de behoefte aan een complete make-over en had drie wensen;

  • een haard;
  • de lievelingskleur is groen, dus graag wat met die kleur werken;
  • het geheel moest een luxe en gezellige uitstraling krijgen.

Bestaande situatie

Het betreft hier een appartement uit 2007. Destijds hebben we voor deze klant de keuken ontworpen, welke nog steeds bijzonder en uniek is.  De woonkamer en keuken was min of meer één ruimte. Vanuit de hal kwam je de woonkamer binnen via een glazendeur met zijlicht, welke vanuit de bouw erin was gezet.  Het geheel vroeg om een update.

Ontwerp

We hebben als uitgangspunt de haard genomen, deze hebben we centraal in de ruimte geplaatst, zodat wanneer je binnen komt dit je focuspunt is. Omdat het hier een appartement betreft is het onmogelijk om een gas- of houtgestookte haard te plaatsen. We hebben daarom voor een elektrische haard gekozen, geeft  geen warmte af maar geeft wel een vergelijkbare sfeer.  Tevens hebben we een duidelijke scheiding gemaakt tussen keuken en woonkamer, maar wel zodanig dat de keuken min of meer in direct contact met de woonkamer staat, in de keuken staat nu ook de eettafel. Voor de haard is de zitmeubelen geplaatst  boven op een mooi karpet, midden in de kamer dus. Als uitgangspositie nemen wij altijd de ruimte en niet de muren, dit klinkt een beetje vreemd maar is het niet. Wij houden ervan om echt uit te pakken en de ruimte te gebruiken waartoe hij bestemd is.  In dit geval is het een echte zitkamer geworden met rondom het zitgedeelte alle faciliteiten zoals lampen, buffetkast, accessoires, etc. Links en rechts van de haard en tegen het plafond zijn lijsten geplaatst. Dit geeft het geheel een chiquere uitstraling. Alles is opnieuw gestukt en geverfd  met hele matte verf van  Farrow and  Ball. De woonkamer is  deels behangen. De opdrachtgever was allereerst erg bang dat de keuken te donker zou worden, maar juist door een donkere kleur rond de keuken te plaatsen is de keuken veel meer gaan spreken.  Het kozijn van de hal naar de woonkamer met daarin een glazen deur met zijlicht is vervangen door een moderne deur, nadat we de opening versmalt hebben naar een gewone deuropening. Alle meubelen, stoffen, verlichting etc. zijn in overleg en advies met  Straight Interior Design aangeschaft.

Realisatie

Een prachtig, chique, eigentijds appartement met warme kleuren, mooie meubelen en een warme uitstraling waarmee de  opdrachtgever ontzettend blij is.

Switch The Language